B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2010. május 31., hétfő

Szülinapi meglepi a tesómnak

Hát végül is elkészültem. És Hál Istennek tesóm is nagyra értékelte, meg még anyunak is tetszett. Nem lett Scrapbook album ( ahhoz mégis túl kevés vagyok:-( ), de rettentő nagy munka volt így is. Fényképeket válogattam itt is, ott is. Hazahoztam, beszkeneltem, majd kitaláltam a méreteket...majd előhívattam. Majd bespiráloztattam szép kartonokat. Közben már kerestem a neten az idézeteket - téma szerint. ( Ajánlom figyelmtekbe a http://www.citatum.hu oldalt, ahol nagyon sok jó és szép idézet van, téma szerinte csoportosítva.) Majd pedig elkezdtem ragasztgatni a képeket és idézeteket. Elég szubjektiv lett az album, mert végül is az én kedvenc képeim és idézetem kerültek bele.... íg nézett ki "becsomagolva":
Majd még egy rendhagyó képeslapot is varrtam a nővéremnek - egy szivecskét, amire felvarrtam az ő képét 5 évesen és 50 évesen ( először rnyomtattam). Varrni kellett, mert én azt hittem arra a nyomtatható szövetre, hogy felvasalható majd nyomtatás után...és kiderült, hogy még sem.:-( Aztán meg csináltam egy nagy baromságot, mert kinn hagytam az asztalomon az A4-es lapot...és Boglárka telerajzolta...így már nincs a nyomtatható szövetből...pedig kitaláltuk Barbarával, hogy egy ilyen szív lehet még jobb ajándék lett volna a tanároknak, mint a tulipán. Na de így marad a tulipán.:-))

2010. május 30., vasárnap

Nővérem albuma

Majd holnap beszámolok...de ezt a videot most gyorsan iderakom. Ez egy gyors összesitése az albumnak...nem túl profi előadásban. De ennyire volt most idő.
Amúgy tesóm nagyon örült, anyu meg még kicsit sirt is...

2010. május 27., csütörtök

Ajándéklánc Latinkánál

Szeretnék ajándékot készíteni valakinek!!! :-))) Ennek csak az a feltétele, hogy jelentkezz Latinkánál és én küldök neked egy hónapon belül egy meglepi csomagot. Én most neveztem harmadjára...(azt hiszem )..de szerintem még fogok, mert nagyon jó a játék.
Ha kedvet kaptál, akkor a képre kattintva a játékhoz jutsz! JELENTKEZZ!!!!:-)))

2010. május 24., hétfő

A szalmakalap...

...vagy csak a kalap azt hiszem régen nagyon fontos kelléke volt a NŐNEK!!!!Én nem vagyok egy kalapos nő...:-)) azaz nem szoktam hordani. Van vagy 2 kalapom, gyenge próbálkozásai az anyunak. lánykáimnak viszont van/volt kalapja...mégpedig szalma. MERT viszont a szalmakalap aranyos. Már régóta gondolkodtunk Barbarával két kis kalap sorsán, amik még az övéi voltak. Kicsit megviseltek, minden dísz nélküliek..stb.

És ma megérett a helyzet arra, hogy Boglárka két új használható kalappal gazdagodjon. Az egyiket Barbara készítette neki, a másikat én...

A bordó varrott favirágos a nagy és bölcs tesó Barbara műve, a katicásat pedig én csináltam. Boglárka nagyon örvendezett felettük és még modellt is állt a fényképezéshez.:-))

2010. május 23., vasárnap

Készitettem is apróságokat..

Ezek a kis gombocskák SK. gyártmányok...nagyon bunkó vagyok, de nem tudom kinél láttam, hogy zsugorka fóliából készített nagyon szép gombokat. Én most csak kipróbáltam, de lehetőségek széles tárháza ez a technika. Ezek a gombocskák nagyon aprók még, és nagyon kezdetlegesek...el is küldtem Ritának a prototipusokat, hogy lát-e benne fantáziát. Aszt hiszem géppel nem igen lehet őket felvarrni...:-(((
Még úgy csináltam őket, hogy nagy lyukasztóval nyomtam ki őket és utána kalaúz lyukasztóval készítettem rá a lyukakat. Formáját is lehet természetesen változtatni...Most csináltam szív alakúakat - szintén ilyen csöppeket.
De lehetne nagyobbakat is csinálni, szöveggel és aztán felvarrni táskára, vagy ajándéktárgyra...vagy ha lyuk van rajta, akkor felfűzni zsepitartó zippjére...stb.
Majd mutatok még, ha készül belőle valami...

Aztán itt vannak, amiket Ritának küldtem. Nem olyan sok minden ez..Rita szeret túlzásokba esni.:-))))) ( Így is , úgy is..)Az anyagok nekem annyira tetszettek, hogy nem tudtam ott hagyni őket. A virágosokból nekem is van minden színből...A kockás meg csak úgy tetszett. Azt hiszem Rita biztos valami klasszat tud kihozni belőle...bár csak 30cm anyagok...Na de ért ő hozzá!!!:-)))

Itt most közelebbről fényképeztem a tálcát és a hozzátartozó berendezéseket. Irta a blogjában, hogy reggel, mikor kiment a KV-t inni, látta a móskusokat, no meg van madáretető is!!! Nekem nagyon tetszenek ezek a ksi madaras rizspapirok...és akkor találtam ki, hogy ez neki való lesz! A tálca pont akkora, hogy ráfér a csésze KV és mellette a kis üveg tálkán vihet magával egy ksi kekszet...vagy valamit. És nem kell csak a csészével bóklászni. ( Na de majd használja ő a saját ízlése szerint!


A kis Sophie-nak meg csak ilyen kreativitásra ösztönző dolgokat küldtem most. Egy nyaklánc van benne, amit én csináltam a karkötőhöz. Meg a nyomdához szinesnek csináltam egy macis ceruzatartót-konzerves dobozból. Ja meg SK. nyomtattam az Origami füzetet, amiben újbábok vannak.:-)))) Lehet még bonyolultak neki, de Rita nagyi majd segít! ( HÚÚÚ, de kedves vagyok!!! ) Ja még volt neki egy szép cicás bögre...de azt közben lányos zavaromban neki ajándékoztam a volt babyszitterünknek, aki 18-án kiment Angliába.:-( Majd pótolom még!!!!


És akkor itt vannak még az apróságok hálám jeléül Robi dokinak, aki mindennap járt hozzám beadni a szurit a derekamba. Sajna ezzel nem tudom kifejezni teljesen a hálámat....de több mint semmi. Aztán meg majd benyújtja a számlát!:-))))A kislányának készitettem egy kutyás bögrét...a feleségének egy magnóliásat...és Robi "megszívta" mert nincs motoros mintám..:-)))és ezért kapott a feleségével megegyező magnóliásat. De különböző teákat raktam bele...az övé férfias fekete és angol tea, a párjáé gyömölcs és zöldtea. A kcsinek meg hibiszkuszos tea lett. Ja és még Dórika kapott szintén egy bábos origami füzetet, meg hozzá eredeti japán origami papirt.:-)))

Ja meg tegnap még a szomszédasszonyommal is barkácsoltam egy kicsit. készitett egy flra akasztható fénykép albumot az unokahugának, amit én belamináltam és szegecseltem neki. Így kis szalagokkal össze tudja fűzni és nagyon mutatós lett. De sajna fotóm nincs róla...:-(((

2010. május 21., péntek

Már megint ajándék:-)))

Azt hiszem hálás lehetek, hogy ilyen sok blog-barátnőm van.:-))) És persze köztük tudhatom Ritát, aki engem nagyon szeret zavarba hozni..:-))) Ti. megint csöngetett a postás és dr. Torbavecznek hozott egy nagy csomagot!!! ( Igen valamikor terveim között szerepelt, hogy megcsinálom németből a kisdoktorit...aztán másképpen alakult...:-((( )
Na és képzeljétek ezeket kaptuk: ( És ez volt, amikor másodjára is zavarba jöttem...)
Boglárka egy gyermektakarót...aminek köszönhetően Bogi már délelőtt 11-kor menni akart aludni. Végül is sikerült elhúzni az időt 12.10-ig, amikor is ebéd után egy üveg tej társaságában elvonult az új takaróval és párnácskával...és aludt 3-ig. És persze este sem kellett neki könyörögni, mert csak úgy bújt a takarója alá!!!:-))) Ja és akkor jut eszembe...hogy én is akartam egy takarót varrni Boginak. Bár még a 8 blokkos párnákat sem varrtam meg...de az is él már a képzeletemben. A teraszon árválkodik két fehér szék - nekik szánnám. UUUUHHHH...nagy a lemaradás.


Ezt a táskát meg én kaptam!! Isten bizony én minden ajándéknak úgy tudok örülni...ezzel is fel-alá járkáltam a vállamon a lakásban. De nem tudok betelni vele.. Nagyon klassz.. Még nem pakoltam át bele, mert sajna még sehová sem mozdulgatok ki. Na de és tudnátok mi van a belsejében!!????
Lefényképeztem: Ez van belehimezve!!! ( Nekem is kell egy himzőgép!!!:-))) - Csak viccelek... ): Csilla barátnémnak sok-sok szeretettel az Úr 2010 esztendejének május havában Ritától"

Kaptam még hímzéseket, amiket be tudok dolgozni, ha én is varrnék már megint....( Még a nővérem albuma nagyyon fontos és aztán újra fogok neki...)

Barbara meg kapott egy "utalványt" táskára...és Barby-Bamby már tervezi a táskáját!!! Vajon Rita nem kap nagyon bonyolult "megrendelést"???:-))))
És akkor itt van még a legkisebb királylány, aki kisajátitott mindent a fotelben...és ott pihengetett az ajándékainkkal..:-)))


Rita nagyon-nagyon szépen köszönjük...és asszem még gondolkodom, hogy mivel is érdemeltük ki ezeket a gyönyörűségeket??!!! De azt viszont megígérem, hogy ők is ugyanolyan családtagok lesznek/lettek, mint pl. a párnák, amiket te varrtál!!!

Szomszédasszonyom is alkot...

Gondoltam megint iderakom a fényképeket, amiket átküldött. Azt hiszem továbbra is, hogy a példa ragadós. Mutattam neki technikát és ő átültette a gyakorlatba...Ime az eredmény:

2010. május 19., szerda

Kutyusok



Még a múlt héten kaptam megint (:-))) egy csomagot Ilditől, amiben kutyusokat is találtam a csajoknak. Boglárka nagyon oda volt értük és csak akkor engedte el őket, amikor szalagra felfűzve kiraktuk őket a Barbara szobájának ablakába. Köszönjük!!!!

2010. május 12., szerda

Projektek

Több "projektbe" is belefogtam. Egyik sem kicsi munka....egy ajándékommal nagyon le vagyok maradva....:-(( egy ajándékkal - a nővéremnek - meg már elméletben készen vagyok. Már beszkenneltem a fotókat, tegnap este átválogattam őket...ma szeretném még jobban összeszedni...és a héten előhívatni a fényképeket. ( Kitaláltam, hogy Boglárkával bemegyünk busszal és babakocsival Hevesre. A Photo Hall ott van a buszmeg mellett és nem kell sokat sétálnom. ) Nagy munka lesz ...de nagyon remélem, hogy a gyakorlati kivitelezés olyan klassz lesz, mint a fejemben. Ez Scrapbokk jellegű albumot szeretnék neki az elmúlt 50 évéről..( mert most lesz annyi!!)
ilyen témák lesznek oldalanként fényképekkel és idézetekkel:
- A kezdet - anyu és apu fiatalkori és esküvői fényképe
- Babaság - a nővéremről fotó
- testvérek - mi leszünk rajta
- a családunk
- ifjúkor, esküvő, gyerekek
- aki már nincsenek velünk - mamák, Józsi....
Kb. 12-15 oldalra terveztem és majd bespiráloztatom. Azon még gondolkodom, hogy belamináljam-e??? Lehet nem is tudnám...most fedeztem fel megint magamnak a Zsugorka fóliát...és abból is akarok rárakni.

Közben megrendeltem magamnak a kezdő Patchwork készletet...nem tudtam kihagyni. Volt egy kis "zsebpénzem"...és muszáj volt.:-))) Kitaláltam, hogy a varrószakkörön megmutatott blokkos technikával én a teraszra szeretnék két párnát és agy kis asztalközepet készíteni.

Emellett dekoupagelek dolgokat....ideje lenne már magamnak is késziteni valamit. Azt vettem észre, hogy nekem az SK. dolgokból nem is marad semmi...még jó, hogy lefényképezem...mert mindig elajándékozom.:-))))A szomszédasszonyomat meg olyan jól beoltottam, hogy most kellett neki megrendelnem a neten a kezdéshez rizspapirt és ragsztót...stb.:-)))

Szóval alkotgatok lassan, kicsit lemaradva...de alakulok.:-)))

2010. május 9., vasárnap

Ténykedek azért...

...igaz, hogy kb. 2 percenként váltom a helyem, felállok, megyek, majd újra leülök...de azért egy kis kreatívkodás belefér a napokba.
Ezeket az apróságokat a barátnőm kisfiának készitettük, aki most lett 6 éves. Az ő szülinapi bulijában voltunk tegnap, ami nagyon klassz volt. Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat. Még készült egy kutyás bögre is, de azt elfelejtettem lefényképezni. A csomagban volt egy foglalkoztató füzetecske ( SK. nyomtatás:-))) 3 szög alakú ceruza nevesítve, hogy ha majd suliba kerül, ne keverje el...és egy ceruzatartó az iróasztalára.


Ez a két tányér a szomszédasszonyom kérésére készült. Ő vette az alapot és a testvére lányának a szülinapjára szerette volna. ( DE! Tegnap de. átadtam neki, és a kis menye még délután el is vitte, mert neki annyira megtetszett.:-))) Így csinálhatunk újakat. De legközelebb Ica majd átjön és nem én csinálom meg neki, hanem ő "szenved" meg vele.:-))) Nekem a napraforgós nagyon tetszik, sokkal jobb, mint a másik. Azzal valahogy nem vagyok kibékülve. Olyan jó ötletnek tünt, hogy rakjunk bele kerámiafilccel pöttyöket...de aztán a végeredmény nem tetszik már....

4 darab papirzsepi tartó ajándékba készült. Nem lett elég és még egy 5.-et kellett tegnap este varrnom. Az is halálfejes lett, mert a barátnőmnek már varrtam egy halálfejes bugyineszit, és azt gondoltam, hogy akkor legyen összhang a táskájában...és legyen olyan a tartó is.:-))))














Ez az üveg tálacska szintén egy kedves ismerősnek készült. A fénykép nem a legjobb....mert élőben sokkal kedvesebb kis darab lett belőle.














És hát végül is hirtelen ennyi mindent tudok mutatni. Talán a jövő héten majd több minden is készül...terveim vannak és alkalmak is vannak. Most a héten annyira nem volt időm, mert itthon van "AZURAM". De sajnos hétfőn már megy is vissza....és egy hónapig megint csak SKYPE-n tartjuk a kapcsolatot.:-(((

Ajándékhegyek:..:-))

A postás hozzám mindig teli vigyorral jön...:-)))És mindig megvárja, hogy kibontsam a csomagokat. Majd megiszunk együtt egy KV-t, és jól kitárgyaljuk az ajándékaimat, hogy mivel is érdemeltem ki ezeket a szépségeket.:-))) És szerintem titokban irigykedik rám, hogy ilyen barátaim vannak..:-)))

Ezt a madárkát a Tiffany Andi piros-pontos játékában nyertem. Helyét még nem találtam ki....Barbarával kellett "harcolnom" érte, mert a lepkéje mellé szerette volna felakasztani...:-))))














Ezeket a filc-ajándékokat Szegusztól kaptam szülinapomra. A szívecskét ( amit el kell áruljak, nagyon érdekesnek tartok, mert régen én ilyet papírból csináltam) az "ereklyés" szekrényem fölé fogom lógatni. ( Ez egy a keleti un. kínai saroknak indult, aztán valahogy átalakult egy olyan hellyé, ahová azokat a tárgyakat rakom, amik kedvesek nekem.:-))) A virág viszont egyértelműen a félfalamra fog kerülni, az élő virágok közé!














Ezt a táskát és az utána következő bannert pedig Latinkától kaptam, szintén a szülinapomra. A táskát szerintem nem fogom csak majd a suliba használni, ha visszamegyek dolgozni, mert "boltos" táskának sajnálnám. Olyan klassz. Latinka mondta, hogy ezeket az anyagokat így beszegve lehet kapni.



















A bannert pedig már a helyén fényképeztem le a falon.:-)))

2010. május 8., szombat

Fénykép feltöltés....!!!

Nem megy már két napja a fénykép feltöltés! Pedig lenne sok minden bemutatni valóm...de nem enged! Mi lehet a baj????:-(((

2010. május 4., kedd

A festőművész..

Azt hiszem így kezdődik minden gyerek életében a "művészet"...látja és gyakorolja. Boglárka a teraszon fest....:-))))


2010. május 3., hétfő

Két ajándék képe

Ezt a kis bobócot Tipikos-tól kaptam a névnapomra...még jó régen hozta a postás. Elnézést kérek, hogy nem mutattam meg előbb...de nem nagyon volt kedvem az utobbi héten a gép előtt üldögélni. A kis bohócot amúgy úgy kellett elcsaklizni Boglárkától, mert próbált rögtön lecsaPNI RÁ. mOST A BOBÓC A BIRKA MELLETT PIHEN A FÉLFALAMON.:-)))
Ezt a másik gyönyörűséget pedig szintén a postás hozta. Ilditől kaptam a kerek szülinapomra. Biztosan sokan elirigylik tőlem, de ez most már az enyém. És tényleg nagyon szépen köszönöm. Megtaláltam már a helyét is...és szerintem nem tartok benne semmit, mert így szép. És drága Ildi! A kérdésedre válaszolok itt a blogomban. Én egy sárga homokos tengerpartot látok benne...gyönyörű szép kék éggel...és pálmafákkal. Azt hiszem írta más is előttem...de most kicsit fantáziátlan vagyok.:-)))

Anyák napja

Minden évben eddig óriás begóniát kaptak a nagyszülők tőlünk. Az idén változtattunk a szokáson...és ezeket készitettem nekik. Egy csokor tulipán, egy fényképalbum a gyerekekről szép idézettel a tetején...és egy csoki. Ezek voltak a Peti anyukájáé:



És ezek lettek az én anyukámé. Az anyuét kiegészítettem még egy idézetes képeslappal is..


„Anya csak egy van,
Ezt te mondtad nekem.
Anya csak egy van,
Ki a bajban is fogja kezed.
Anya csak egy van,
És el nem adható.
Anya csak egy van,
S nem pótolható.
Bocsásd meg a rosszat,
Mit én követtem el.
Bocsásd meg, kérlek,
És így fogadj hát el.”