B.Barbara V. - Nagylányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Boglárka V. - kislányom

Lilypie Kids Birthday tickers

B.Byborka V. - A legkissebbikünk:-)

Lilypie Premature Baby tickers

Idézetek minden napra...

2010. október 22., péntek

Figyelem 2!:-)))

Hát megcsináltam a képeket a kis ajándékaimról....és akkor mostantól fogva lehet nevezni, hogy kinek melyik csomag "feküdne" avagy tetszene jobban.:-)))

Nevezési feltétel:
- Ne rakd ki sehová...csak az állandó olvasóimnak szeretném!:-))) Különben se rontsd a saját esélyeidet!:-))))
- Irj egy kommentet, hogy melyik csomagocskát is szeretnéd!

Nevezési határidő legyen mondjuk november 15. 20.00 óra.
Sorsolás: másnap a csajaimmal.:-))) De lehet még aznap este csak a nagyobbikommal, ha a kicsi elaludt. (ti. lehet leszek annyira belelkesedve és szeretném, ha ti is tudnátok. De ez nem tuti...nálunk az élet tervez, nem én.:-)))

4. csomag: Édesség ( egy üveg sárgabarack levár SK. termék.:-))) A többit a kedvesem hozta Németből.:-)
3. csomag: Dekoupage, szalvéta és rizspapir...kis alap a technikához..gömb, dobozka...
2. Varrós ( A zip ne zavarjon be senkit...az egy "echte" HONDA-s...a férjemtől kaptam!)
1. Papir-Origami csomag- Képeslaphoz alap..

A csomagokhoz jár még egy másolt DVD a digi könyveim közül. Mindenki ( nyertesek közül ) maga modja meg, hogy milyen könyveket szeretne rá. ( Az én DVD-irom ugyan most nem jó, de belekalkuláltam, hogy életem Pétere 13-án jön haza...tehát majd az ő gépén másolok!:-)))

Szóval indul a móka és most megint lehet nevezni, de most már csomag kódokkal!!!:-))) Szép napot nektek!!!!

2010. október 21., csütörtök

Figyeljetek!!???

Ugyan nem vannak még a rendszeres olvasóm 50-en.:-))))))) Ez egy rossz magyar mondat, de német logikával helyesen lehet összerakni.:-))) (Mh. ártalom.:-))))
Na jó ez csak egy vicc akart lenni!!!!

Szóval a lényeg: szeretnék még karácsony előtt valakiket a rendszeres olvasóim közül megajándékozni! legyen ő akárhol, és legyen akármi a hobbija, vagy nem hobbija. ha engem követ akkor megérdemli!!! :-)))) Pláne, ha még a másik blogomat is követi...akkor aztán IGEN...szeretném, ha kapna valamit tőlem.:-))))Bár ott siránkozni (is)szoktam és napi szinten irogatom...nem mindenkit érdeklő támáról.:-(())

Nem kell sehová kirakni, nem kell meghirdetni...maradjon magunk között. kíváncsi vagyok...h. ki kiváncsi még rám!:*)))) ÚÚÚÚÚ, de vicces akarok lenni, szerintem leplezek valamit.:-(((

Első körben még nem mutatom meg az ajndékokat!!! ( Több van):-)))
Én magam egy tökéletlen ember vagyok, aki többféle technikával próbálkozik. Valamilyen oknál fogva sehol nem vagyok kiváló. ( Bár van amikor 5-öst adok magamnak.:-))) Na ez egy rendes hátba veregetés volt magamnak::-)))

Tehát figyeljetek, mert most csak jelentkezni kell(ene). ...és majd aztán, ha elkészültek a fotók....akkor meg jelentkezzetek, hogy melyiket is szeretnétek:
Szándékaim szerint, most én nem készítek semmit, hanem csomagocskákat rakok össze alap dolgokkal, különböző technikához. Lesz itt kis csomag
- dekoupage-hoz
- képeslap készítéshez
- origamihoz,vagy varráshoz
- és +1 ( 3+1 a ráadás)....egy kis édesség!!!!

Kizáró ok nincs, külföldi oldalakról is lehet jelentkezni
Kedves (volt) kolléganőim ne kíméljetek!!!

Figyeljetek mind, mert nemsokára rakom fel a képeket, amikor is dönteni kell!!!!!!!!:-)))

2010. október 16., szombat

Lamináltam

Megfogadtam a tanácsokat és belamináltam a filigránokat a gyerekeknek. Így tartósabb lesz (remélem) kicsit.:-)) De vettem magamnak további 12 db A4-es dipa kartont...és ma kaptam a Péteremtől a nyomtatómba fekete patront...tehát peszterkedek tovább még a filigránokkal. Sokkal jobb móka, mint gondoltam. Lehet az idén filigrános képeslapokat küldök az ismerőseimnek???:-)))

2010. október 14., csütörtök

Kész a 4 filigrán

A Barbara osztályába. Próbáltam egységes képeket keresni hozz....a végén annyi mintát találtam itthon, és olyan kedvet kaptam hozzá...hogy azt gondolom még folytatom.:-)))
Most kék papirt találtam alátétnek a szkenneléshez.:-)))Ami feketének látszik...:*-((( Na de a lényegen nem változtat...ki van vágva, ahol fekete/kék!:-)))

Amit még nem tudok, talán adhatna valaki tanácsot...hogy...
- kartonra ragasszam-e fel és úgy ki az ablakba.
Vagy...
- lamináljam be.

Ti. én most a tartósságot is szeretném figyelembe venni...mert úgy gonsddolom, hogy ezeket utána minden évben elő lehet venni, amíg kell nekik. Max. bővitjük majd a repertoárt.:-)))



2010. október 11., hétfő

2 filigrán ablakkép

Kicsit előre sietek az időben és már most hozzá kezdek a Barbaráék ablakképeinek. Kettő már készen van. Már csak 4-et kell csinálni.:-)))


Ui.: Nem piros a háttér, csak a fehér papira egy piros papirt tettem ( azt találtam hirtelen ) a szkennelés közben.

Picasa albumok

Nem vagyok csak kicsit mérges.:-((( A Picasa már megint törölt egy albumomat. Névszerint ez az oldalsávban található baricrea6-os gyöngyös-varrós album volt. Eddig már töröltek egy origamisat, egy quillingeset...és most ezt.
Most nekikezdtem a többi albumomat frissiteni...de iszonyú meló...pláne, hogy oda kell(ene) figyelni közben. Nem tudom mikorra vlgzek vele.:-((((

Tiffany Andi pályázatához

Módosítok a felajánlott pályázati dolgaimon.:-)))
A "közösbe" szeretnék "bedobni" 3 készlet karácsonyi díszt 1-1 tartó "Tomoko Fuse" dobozkával kiegészítve. A dobozok oldalát kartonnal a belső hajtásoknál megerősitettem. és kivételesen az oldalakat is összeragasztottam a tartósság reményében.

És "mecénásként az üvegtálkát és a bögrét szeretném felajánlani.:-)

2010. október 6., szerda

Szívesség

A helyi Mozgáskorlátozott Egyesület kért meg rá, hogy egy rendezvényükre készítsen nekik névjegykártyát. A technika szabad volt. Én egy nagyon egyszerü technikát választottam és a motivum lukasztót és a domborítót használtam a sarkoknál. Nekem tetszik. Olyan egyszerü, de azért mutatós.

Hát a képen nem látni, hogy a sarkok domborítva vannak.:-((( Talán a következőn...

Itt meg rosszul szkenneltem és lemaradt a jobb alsó sarok...na már mindegy!:-(((

2010. október 4., hétfő

Ablakdisz - Filigrán

Na elkészültem a Barbara osztályába az ablakdíszekkel. Isten bizony már régóta meg volt fejben...csak nem forrta ki magát. Na most kész! A kezem is kész.:-(( Pedig van a filigránozó sniccerem, de a jobb kezemen a mutató és középső ujam ki van bukva. Vastag volt a karton...mert gondolom ezt vékonyabb papirból szokták. De én most tartósra terveztem. A fényképen a színek nem olyan jók...na de a lényeg látszik.:-))
Lett 3 egyszerü filigrán.



És lett 3 "csicsázott": Ezeknél a csajokkal együtt nyomtuk a leveleket, majd Bogi aktív közreműködésével ragasztottuk őket.




Illetve csináltam az asztalra egy kosarat dísznek. Ez alá kerül majd a narancssárga terítő, amit még nem szegtem körbe, de ha Bogi elalszik, még megcsinálok, mert holnap be akarom vinni a cuccost.:-)))

Ui.: A sablonok egyrését innen vettem a Varrogatóból...illetve saját rajz is van benne. Illetve a saját könyveimből merítettem az ötletet. Köszönöm!

2010. október 3., vasárnap

Staféta játék NÁLAM!!!!! Mert nyertem!!! Te is nyerhetsz most tőlem!!:-)))

Nem fogjátok elhinni!!!!! DE!!!! NYERTEM!!!!!
Igen a Cinellánál meghirdetett játékban én lettem az első!!!!!! És ezt a szép párnát fogom megkapni...illetve nem ezt...mert nekem a narancssárga tetszene, és olyat kértem.:-)))












Hát gondolkodtam egy hangyányit, hogy mi is legyen az én nyertesem nyereménye! És ki is találtam, hogy a képen látható 4 dekoupage-lt kép közül kettő a nyertesé lesz úgy, hogy ő választja ki a virágot a képre és a keret színét.:-))) Így a nyeremény pont olyan lesz, mint amilyen az ízlése. Na mit szóltok? Van kedvetek Velem játszani? De még arra is természetesen hajlandó vagyok, hogy ha ezek a virágok abszolute nem tetszenek a nyertesnek, akkor innen választhatsz ki szalvétát...és olyanra készitem el!!!

Jelentkezéseddel egyben ígéretet teszel, hogy ha Te nyered meg az ajándékot, akkor átveszed tőlem a stafétabotot és egy hónapon belül te is készítesz valamit, amit aztán kisorsolsz a blogodon:)
Az ajándék nincs értékhez kötve, szerintem mindenki örül bármilyen apróságnak is:)
Akinek meg nem tetszik a képen látható ajándék, az egyszerűen nem jelentkezik.

Az ajándékot akkor fogom postázni, ha a nyertes a játékot meghirdette a saját blogján!

Határidő: 2010. október 30.

Sorsolni november 1-én fogok.

Jelentkezzetek, mert szerintem jó kis játék ez is...talán még belefér a karácsony előtti nagy "hajszába!"

2010. október 1., péntek

Tiffany Andi pályázat 3. - Papir karácsonyi dísz

A 3. pályázatra már végre egy kis papírmunkával jelentkezek. Origami nagy múltamat nem szeretném megcáfolni, és hallatom azért néha a nevemet.:-))Bár ismernek szerintem sokan, mint a rossz pénzt.:-)))

Ez annyira egyszerű, hogy már fájdalmas. Kisgyerekekkel is el lehet készíteni, akár az oviban is. Kis idő alatt egy ember egy egész karácsonyfát el tud látni egyen dísszel.:-))) Így már könnyebben lehet lecserélni a karácsonyi díszeket évente más-más színre.:-)))

Na de persze ezt az egyszerű dolgot is lehet kicsit profibbá tenni. Lehet a kész papírdíszeket még dekoupage lakkal lekenni és akkor nem lepi majd annyira a por és sokkal stabilabb, keményebb lesz. Lehet gyöngyökkel díszíteni, lehet többet is összeragasztani. Én kicsit bonyolítottam.:-))

Ami kell hozzá:
- különböző fényes és jó tartású papir 7,5cm*7,5cm-es méretben ( A Rossmanban minden évben lehet (-ett) kapni hologramos csomagolópapirt nagyon kedvező áron.)
- Ragasztó ( én a régi hagyományos technocolt szeretem )
- Arany cérna + tű + olló ( és aki nem lát, mint pl. én is annak tűbefűző )
- Különböző gyöngyök - 4mm-es a papir közé és 6-8mm-es a tetejére
- Dekoupage ragasztó-lakk
Iderakom az origamis leírását, de le is fényképeztem a hajtogatás menetét, ha valaki nem igazodna ki a kézzel rajzolt leírásomon.:-))
1. A négyzetet a fehér oldalon átlóban felhajtjuk.
2. A félbehajtott színes háromszöget az oldalai mentén a felezőhöz hajtjuk.
3. Így fog kinézni, most megfordítjuk az egészet a másik oldalára......
4...és a jelölt vonal mentén a kis háromszöget felhajtjuk.
5. Így. És készen is van egy elem.
6. Kicsit térbeliesitjük. Az azt jelenti, hogy a középvonal mentén kicsit hátrahajtjuk és a két kis háromszög kicsit szétnyilik. ( Bocsi rossz a fotó..:-((( )
7. A meghajtogatott két elemet közelítjük egymáshoz és a kis háromszögeket beledugjuk a másik elem kis háromszögeinek a zsebébe. Előtte megragasztózzuk azt a háromszöget, amelyiket dugjuk a másikba.:-))
8. És összecsúsztatjuk őket. Igy már félig készek.:-)))

Nekem ennyi félig kész van még.:-))
És ezek itt már készen vannak.:-))) A tetején fűztem 3 kicsi gyöngyöt és egy nagyot ráfűztem és még rá is ragasttottam. Majd összekötöttem a madzagot...és átkentem vastagon dekoupeg ragasztó lakkal. Miután megszáradt merevebb és vastagabb tapintású. De ki-ki eldöntheti, hogy bekeni-e vagy sem. pl. ha vastagabb minőségű papiunk van, akkor nem kell átkenni.




Ezt a garniturát és a félig kész képen látható 1 garnitúrát még, illetve az alsó képen szereplő dolgokat szeretném bedobni a közösbe, mindenki örömére.:-)))

Jelentkezem!:-)))

Most néztem, hogy milyen rég nem irtam ide.:-(( Nem vagyok elveszve, csak szokásom szerint megint több dolgot csinálok egyszerre...és minden félig készen van.
Amit biztosan tudok, hogy a mai nap folyamán ( ma nincs németórám ) lefényképezem és megszerkesztem és felrakom a Tiffany Andi 3. pályázatát. Az volt eddig a baj, hogy mindig este jutottam rá a fotózásra...és ugye a fényviszonyok este már semmire valók.:-(((
De készül Cheeks-nek köszönhetően 3 darab cica medálos láncocska. Ebbből egyet tudtam lefotózni, a Bogiét. De a többi is jó helyre került. ( Barby és Sophie ) Bogi nagyon szereti, reggel ez az első, ha kimegyünk a fürdőbe, hogy kéri a lncot és csak este a fürdésnél vesszük le.:-))))


Készült még két sisál doboz, ami nekem nagyon tetszik....bár sok kreativitás nem kellett hozzá...mert minden alkatrész készen van, nekem csak a kettő kellett összerakni.:-)))
A tartalma két kis zsákocska és benne 1-1 lánc...amiből majdnem semmit nem látni...mert ugye ezeket is este fotóztam. A békás lánc nekem nagyon tetszik, de ugyi magamnak még nem csináltam. Ebbe tigrisszem gyöngyöt raktam.:-)))

A többi dolgaimat meg majd mutatom...:-))) Most nem varrtam...sőt kukacolni nem is tudok most egy darabig...ti. elveszett vagy eltört egy darab a talpamban...:-((( Mint kiderült nem jó talp volt hozzá és azért verte ki...most rendeltem egy másikat..nem tooom, mikor kapom majd meg.:-)))
Ja és Bogi is nagyon barkácsol ám velem...és szerintem nagyon élvezi. Itt éppen apró papir darabokat ragasztgat egy nagyobb papirra.